adidas Sport eyewear wint drie awards tijdens Red Dot Design Award 2017

adidas Sport eyewear wint drie awards tijdens Red Dot Design Award 2017

adidas Sport eyewear valt tijdens de Red Dot Design Award 2017 in de prijzen met de modellen zonyk pro, zonyk aero pro en progressor splite.  Daarnaast hebben ze met de snowgoggle progressor splite ook nog eens de ISPO Award 2017 in het skisegment in de wacht gesleept. De winnende producten zullen in het Red Dot Design Museum tentoongesteld worden.

De stemmen van een van de meest prestigieuze designwedstrijden ter wereld zijn geteld en de zonyk pro, zonyk aero pro en progressor splite komen als winnaars uit de bus.

Deze drie modellen van adidas Sport eyewear zijn nog niet lang geleden gelanceerd. Ze werden door een internationale jury van experten geprezen als meest opvallende productontwerpen van het jaar. De zonyk pro in Solar Red met rode spiegelglazen, de Movistar Team-editie van de zonyk aero pro in white shiny met VARiO blauwe spiegelglazen en de progressor splite in energy black met black spiegelglazen werden met een Red Dot bekroond voor hun onderscheidend en innovatief design.

De Red Dot Design Award bestaat sinds 1954 en is een van de meest vooraanstaande designwedstrijden ter wereld. De Red Dot is een felbegeerde award en het internationale erezegel van de hoogste designkwaliteit. De winnende producten van adidas Sport eyewear zullen worden tentoongesteld in het Red Dot Design Museum in Essen. Ze krijgen ook een plekje in het Red Dot Design Yearbook en op het online designplatform Red Dot 21. In totaal ontving de wedstrijd dit jaar meer dan 5.500 inzendingen uit 54 landen.

En dat is nog niet alles. De gloednieuwe progressor splite met uiterst minimalistisch en stijlvol randloos design - waardoor hij minder dan 80 gram weegt en een van de lichtste skibrillen ter wereld is - ging in het skisegment ook aan de haal met de ISPO Award 2017. De strakke lijnen en de vele pluspunten, zoals het nieuw ontwikkelde climacool®- ventilatiesysteem met geïntegreerde geribbelde structuur en de zeer kleine verpakking, komen tegemoet aan de eisen van skiërs die op elk moment de concurrentie voor willen blijven.

Het design van de zonyk pro trekt de kaart van prestatie én looks, waardoor functie en stijl moeiteloos samengaan. Met zijn prachtige contouren en breed gezichtsveld doet hij het uitstekend bij hoge snelheden. Het gloednieuwe Lens Lock-SystemTM, het lichte maar duurzame SPX®-montuur met geïntegreerd climacool®-ventilatiesysteem en de combinatie van VARiO + LSTTM-glazen bieden maximale flexibiliteit en zichtbaarheid.  

De zonyk aero pro is gebaseerd op de zonyk pro en werd specifiek ontwikkeld voor wielrenners. Het halfomrande montuur biedt een beter laag en perifeer zicht. Dat is niet alleen veiliger, de wielrenner kan ook beter focussen op de weg en de andere renners in het peloton in de gaten houden.

De zonyk pro van adidas Sport eyewear is verkrijgbaar in tien kleur- en filtercombinaties.  Prijzen vanaf € 199. De zonyk zonder zweetband is verkrijgbaar in zeven verschillende kleur- en filtercombinaties. Prijzen vanaf € 159.

De zonyk aero pro van adidas Sport eyewear is verkrijgbaar in twaalf verschillende kleur- en filtercombinaties. Prijzen vanaf € 199. De zonyk aero pro zonder zweetband is verkrijgbaar in tien verschillende kleur- en filtercombinaties. Prijzen vanaf € 159.

De progressor splite van adidas Sport eyewear is vanaf de herfst van 2017 verkrijgbaar in tien verschillende kleur- en filtercombinaties. Prijzen vanaf € 79.

Surf voor meer informatie naar adidassporteyewear.com of laat van u horen op facebook.com/asporteyewear of op Instagram (@asporteyewear).

Dorien Van der Brempt Media Mania